Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Soledar dezvăluie conflictul dintre armata rusă și Grupul Wagner (ISW)

The Japan news
soledar ucraina lupte

Anunțul Ministerului rus al Apărării din 12 ianuarie că forțele ruse au capturat Soledar în regiunea Donețk, fără a recunoaște rolul mercenarului privat Wagner Group, a evidențiat lupta pentru putere dintre cei doi, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în ultima sa actualizare.

Statul Major al Ucrainei a negat afirmațiile rusești că Rusia sau forțele Wagner au luat Soledar, declarând că bătăliile pentru orașul minier de sare sunt în desfășurare. Ministerul rus al Apărării a susținut pentru a doua oară pe 13 ianuarie că trupele ruse au capturat orașul Soledar din regiunea Donețk.

Grupul Wagner este cel mai cunoscut grup de mercenari din Rusia și a fost fondat de Evgheni Prigojin, oligarh rus, confident al lui Putin și fost condamnat. Alături de armata rusă, grupul a luat parte la luptele pentru Soledar și Bakhmut din estul regiunii Donețk.

Serviciul de presă al lui Prigohzin, canalul Telegram, l-a citat anterior spunând că vrea să captureze Soledar pentru resursele sale bogate, în special pentru minele sale, și datorită rețelei sale de orașe subterane care pot găzdui tancuri și echipamente militare.

Potrivit ISW, câțiva bloggeri militari ruși de seamă, inclusiv cei cu legături cu Kremlinul, au declarat că există un conflict în curs între Ministerul rus al Apărării și Prigojin „în spatele ușilor închise și în spațiul informațional”.

Un blogger militar afiliat la Kremlin a susținut că ambele părți încearcă în mod egal să se submineze reciproc, acuzându-l pe Prigojin că refuză să recunoască participarea Forțelor Armate Ruse pe câmpul de luptă, a scris ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.