Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălie mare în PSD pentru viitorul post de COMISAR din partea României în noua Comisie Europeană (surse)

LinkedIn
domino

Nebunia electorală care se va declanșa anul viitor și în mod oficial se răsfrânge puternic în cadrul Guvernului Dăncilă și PSD. După bătălia pe mult râvnitele poziții de europarlamentar, un adevărat război a început pentru propunerea de comisar european din partea României în viitorul executiv european.

Vezi și: Gabriela Firea spune care este relația cu Liviu Dragnea: M-ar lichida fizic dacă ar putea. Dorește să îmi curme cariera politică

O luptă surdă s-a declanșat între Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor (care se vede chiar și candidat al PSD la prezidențiale), Rovana Plumb, ministrul pentru Fonduri Europene (și posibil viitor ministru al Afacerilor Europene) și premierul Viorica Dăncilă.

”În acest fel trebuie privite ieșirile lor publice din ultima perioadă. Fiecare dintre ei se zbat să îi arată lui Dragnea cât de credincioși și de utili îi sunt. Nu ai văzut cum au sărit ca niște lupi flămânzi asupra lui Negrescu (n.a Victor Negrescu, ministrul demisionar al Afacerilor Europene)? Îl vedeau ca un posibil concurent pentru poziția de comisar pentru că ăsta mic are mare trecere la Bruxelles”, a spus pentru STIRIPESURSE.RO unul din vicepreședinții PSD sub protecția anonimatului. Spusele sale au fost confirmate și de surse din cadrul Executivului.

Vezi și: Tăriceanu își dă mâna cu Cioloș în ALDE Europa. Se naște a III-a forță politică europeană cu Macron în frunte: `Vom face o campanie bazată pe idealuri`

Marea problemă e că viitoarea propunere a României trebuie să primească acceptul viitorului președinte al Comisiei Europene. Cele mai mari șanse le au în acest moment reprezentanții PPE, Manfred Weber și al socialiștilor, Frans Timmermans. De remarcat că olandezul, actual vicepreședinte al CE, are cele mai mari șanse în acest moment având și sprijinul unor guverne care sunt în PPE. Negocierile vor fi lungi și complicate și la pachet cu principalele poziții din Parlamentul European și alte instituții europene.

Ori care ar fi președintele CE, e clar că nici unul din ei nu prea văd cu ochi buni actualul Executiv de la București și nu vor accepta prea ușor orice propunere ar veni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.