Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baza de la Deveselu va functiona sub autoritatea Comandamentului Fortelor Întrunite de la Napoli

dusa

Baza de la Deveselu va functiona sub autoritatea Comandamentului Fortelor Întrunite de la Napoli, a anuntat marti ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizând ca obiectivele acestei baze vor fi operationalizate spre sfârsitul anului.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a avut marti o întrevedere cu amiralul Mark Ferguson, seful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, care se afla în vizita în România.

Dusa a reafirmat ca baza militara de la Deveselu constituie 'o capabilitate defensiva' a statelor NATO.

El a precizat ca, în cadrul întâlnirii avute cu Mark Ferguson, s-a discutat despre situatia de securitate pe flancul estic al NATO si UE.

'Am subliniat amândoi, înca o data, solidaritatea Aliantei, cu referire la asigurarea securitatii în aceasta zona. Am subliniat importanta masurilor stabilite la summitul din Tara Galilor, la nivel politic si militar. Am subliniat ca România este o oaza de stabilitate în zona si am subliniat pilonii importanti de securitate ai României. (...) Am apreciat sustinerea Comandamentului de la Napoli când s-a pus problema înfiintarii în România a unui Comandament multinational de divizie', a declarat Mircea Dusa, la finalul întrevederii cu amiralul Mark Ferguson.

El a sustinut ca presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa prezinte în Parlament Strategia nationala de aparare, iar MApN va întocmi Carta Alba a Apararii si strategia nationala militara care se va sincroniza cu masurile de reasigurare ale NATO si UE pe flancul estic.

Seful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, Mark Ferguson, a declarat, la rândul sau, ca s-a discutat, de asemenea, despre dislocarea, luna viitoare, a 1.000 de militari din comandamentul sau în poligonul de la Cincu.

'Va fi prima data când un comandament de forte întrunite va fi dislocat în România. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state vor participa la exercitiul care va reprezenta o masura de asigurare importanta pentru Alianta si, de asemenea, o parte a Planului de actiune al NATO. Aceasta dislocare va testa capabilitatea operationala completa a personalului meu, prin schimbarea comenzii si controlului între Comandamentul de la Napoli si elementele ce vor fi dislocate la Cincu', a explicat amiralul Ferguson.

El a precizat ca, în perioada urmatoare, vor avea loc mai multe exercitii NATO. 'Aceste exercitii întrunite, desi vor avea loc independent, demonstreaza ca NATO se transforma si se adapteaza la noile provocari de securitate cu care se confrunta Alianta', a subliniat Ferguson.

Seful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli a apreciat eforturile României în transformarea si adaptarea Aliantei.

'Vizita mea vine într-un moment foarte important pentru NATO. Astept restul discutiilor cu specialistii militari, pentru ca sunt foarte importante masurile si planurile pe care le vom stabili pentru dezvoltarea Aliantei', a mai spus amiralul Mark Ferguson.

Comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli efectueaza o vizita oficiala de doua zile în România, la invitatia sefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.