Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baza nautică CERONAV şi-a dezvoltat potenţialul capacităţii de instruire a personalului navigant

vapor

Baza nautică a Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV şi-a dezvoltat potenţialul capacităţii de instruire a personalului navigant, în conformitate cu reglementările STCW, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, în decursul anului 2020, CERONAV Constanţa a derulat lucrările de proiectare şi execuţie pentru obiectivul "Poligon de Instruire Marinăresc", în vederea instruirii practice pentru cursuri specifice.

Printre cursurile susţinute, CERONAV Constanţa a menţionat: Cursul de promovare pentru obţinerea certificatului de capacitate de ajutor ofiţer mecanic, Cursul de calificare pentru obţinerea certificatului de capacitate de motorist, Cursul de specializare pentru obţinerea certificatului de capacitate şef timonier maritim şi Cursul de calificare marinari.

Potrivit sursei citate, Ceronav a investit şi a finalizat în ultimii ani proiecte precum noua flotă de ambarcaţiuni de salvare, simulatoare moderne sau velierul "Speranţa", asigurând astfel o bază modernă, la cele mai înalte standarde şi exigenţe din Europa şi din lume.

Citește și: Moise Guran rupe tăcerea: Înțelegere pur și simplu PENALĂ între Ludovic Orban și Nicușor Dan

"Anul viitor ne aşteaptă noi investiţii care vor mări capacitatea fizică a infrastructurii de educaţie şi cresterea calităţii programelor de instruire: campus, săli de curs, un nou bazin de instruire, un nou poligon fire fighting, simulator off-shore. Contextul actual al pandemiei a afectat nu doar ritmul investiţiilor, dar mai ales al autorizaţiilor şi aprobărilor necesare de la diverse autorităţi. Cu sprijinul Ministerului Transporturilor, echipa Ceronav continuă programul de modernizare, de digitalizare, derularea proiectelor europene şi a tuturor proiectelor de dezvoltare. Privim spre viitor cu responsabilitate şi optimism!", a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, director general CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Guvernul României, semnatar al convenţiilor IMO, garantează prin CERONAV păstrarea conformităţii certificatelor marinarilor români şi instruirea acestora la cele mai înalte standarde, pentru ca România să rămână un important furnizor de personal navigant pentru flota mondială.

Convenţia STCW se referă la Convenţia internaţională privind standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/atestare şi efectuare a serviciului de cart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.