Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC: Rusia ar fi recrutat 16.000 de soldați din Orientul Mijlociu, pentru a-i trimite în Ucraina

OSDO
soldati sirieni platoul golan

Apar noi informații despre luptătorii din Orientul Mijlociu, folosiți de Rusia în Ucraina. După ce s-a aflat că soldaților sirieni li se ofereau până la 5.000 de lire sterline pe lună pentru a lupta în prima linie pentru Rusia în Ucraina, BBC News Arabic vine cu noi detalii.

Rusia spune că a recrutat aproximativ 16.000 de soldați din Orientul Mijlociu, iar rețelele de socializare din Siria sunt inundate de solicitări pentru ca oamenii să se alăture trupelor ruse.

Un recrutor a declarat pentru BBC: „Recrutarea în Ucraina este exact cum am recrutat noi în Libia; există reprezentanți în regiuni. Aveți dreptul să vă schimbați decizia după ce aplicați. Nimeni nu vă va obliga să plecați.”

Economia Siriei, deja devastată de războiul civil, se confruntă acum cu o creștere a prețului produselor esențiale precum grâul, dintre care o mare parte provine din Ucraina și Rusia - ceea ce face ca oferta Rusiei să pară cu atât mai tentantă.

Rusia a sprijinit regimul sirian în timpul războiului civil, iar știrile statului rus susțin că soldații sirieni vor să-i întoarcă favoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.