Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record

bce

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobânda de politica monetara la nivelul minim record de 0,05%, decizie anticipata de analistii economici consultati de Bloomberg.

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotarât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginala şi la facilitatea de depozit sa ramâna nemodificate la nivelurile de 0,05%, 0,30% şi, respectiv, -0,20%", se arata într-un comunicat al institutiei europene, citat de Mediafax.
Presedintele BCE, Mario Draghi, va sustine o conferinta de presa în care va explica decizia luata de BCE în cadrul sedintei lunare a institutiei.
Analistii anticipeaza ca Draghi nu va anunta masuri importante în ceea ce priveste relaxarea monetara, dar ca ar putea oferi indicii despre o eventuala extindere a programului de achizitii de active începând cu luna decembrie, atunci când BCE va publica noi estimari în legatura cu cresterea economica si inflatia din zona euro.
De asemenea, Draghi ar putea folosi conferinta de presa de joi ca o ocazie pentru a-si reafirma pozitia de conducere în cadrul institutiei, dupa ce Reuters a scris ca mai multi oficiali si-au manifestat nemultumirea fata de maniera de conducere a lui Draghi.
BCE a redus, la începutul lunii septembrie, dobânda de politica monetara la nivelul minim record de 0,05%, de la 0,15%.
Tot în urma sedintei din septembrie, BCE a anuntat ca va lansa, în luna octombrie, doua noi programe pentru cumpararea de eurobonduri emise de statele din zona euro si de obligatiuni garantate cu active din sectorul privat, în încercarea de a impulsiona cresterea economica si a încuraja creditarea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.