Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor: O țară care nu are recunoștință și care nu manifestă solidaritate cu generațiile anterioare este o țară fără viitor

facebook.com
Beatrice Tudor

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, susține că în spatele creșterii pensiilor stă o idee simplă - o țară care nu are recunoștință și care nu manifestă solidaritate cu generațiile anterioare este o țară fără viitor.

''Începând de astăzi, cresc 5 milioane de pensii. Valoarea punctului de pensie crește cu 15%, ajungând la 1.265 de lei, de la 1.100 de lei. Pensiile sunt recalculate, taloanele sunt tipărite, iar de luni se începe plata efectivă a acestora. Acestea sunt informațiile seci.

În spatele lor stă o idee simplă, pentru care a trebuit însă să ne luptăm mult: O țară care nu are recunoștință și care nu manifestă solidaritate cu generațiile anterioare este o țară fără viitor. Pentru această idee a trebuit să ne luptăm în Parlament cu Opoziția, care nu voia pensii majorate din interese electorale; cu Președintele Iohannis, despre care am ajuns să cred că nu mai vrea nimic bun pentru România, pur și simplu; cu tot felul de analiști și specialiști în economie care ne spuneau că nu e bine să mărim pensiile, așa cum nu a fost bine să mărim nici salariile, fără să ofere alte motive decât o ură sinceră și pură pentru cei mai săraci decât ei, mai aflați în nevoie, mai lipsiți de șansă.

Citește și: Economistul-șef FMI: Perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc

Avem cu toții datoria să facem mai mult și mai bine pentru bătrânii noștri, indiferent cine suntem, unde lucrăm și de care partid ne place. Avem această datorie pentru că atunci când noi eram tineri și vulnerabili, ei ne-au protejat și apoi ne-au oferit o țară, cu bunele și cu relele ei, și ne-au permis să facem ce putem ca să transformăm această țară într-un loc mai bun.

Este 1 septembrie, este prima zi de toamnă, haideți să dedicăm astăzi măcar câteva minute celor aflați în toamna vieții lor. Iar în aceste minute, să-i privim așa cum sunt: niște oameni ca toți oamenii, cu bunele și relele lor, care merită, ca noi toți, o viață un pic mai bună. Pensionarii noștri sunt oglinda noastră, nu un câmp de război politic.'', a scris Beatrice Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.