Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC a respins candidatura lui Bobby Păunescu și a Mariei Minea la prezidențiale

dosar semnaturi

BEC a decis respingerea înregistrării candidaturii de independent a Mariei Minea pentru alegerile prezidențiale.Totodată, instituția a respins și validarea candidaturii lui Bobby Păunescu, deoarece nu a strâns numărul necesar de semnături. Au fost găsite, totodată, și semnături în fotocopii.

În Decizia privind respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale Mariei Minea pentru alegerea Președintelui României din anul 2019 se arată că din de 231.620 de semnături depuse, 199.492 erau afectate de diferite lipsuri, precum copii xerox color, fotocopii, lipse semnături ale susținătorilor pe mai multe pagini.

„În urma verificărilor efectuate la depunerea listelor de susținători, conform procesului verbal încheiat în data de 22 septembrie 2019, a fost identificat formal un număr de 231.620 de semnături, din care 199.492 erau afectate de diferite lipsuri, precum copii xerox color, fotocopii, lipse semnături ale susținătorilor pe mai multe pagini. De asemenea, s-a constatat că 1.173 de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin similitudini evidente. Față de această împrejurare, s-a solicitat AEP să efectueze verificări prin sondaj ale datelor înscrise în lista susținătorilor”, prevede decizia de respingere a candidaturii Mariei Minea la prezidențiale.

Instituția precizează că a sesizat organele de urmărire penală competente în contextul unor suspiciuni privind veridicitatea unui număr mare de semnături.

„Având în vedere că împrejurprile de fapt constatate cu ocazia verificărilor la nivelul BEC dau naștere unor suspiciuni rezonabile cu privire la veridicitatea unui număr mare de semnături regăsite în listele de susținătorim precum și cu privire la realitatea declarațiilor pe propria răspundere prin care se atestă această verificitate, s-a decis sesizarea organelor de urmprire penală competente. În ceea ce privește condiția referitoare la numărul susținătorilor prevăzut în Legea nr. 370/2004, în urma verificării listelor de susținători efectuată de BEC, s-a constatat că 199.492 de semnături, din totalul de 231.620 reprezintă de fapt fotocopii sau sunt afectate de alte neregularități”, transmite BEC.

Și candidatura lui Bobby Păunescu a fost respinsă, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

„În urma verificărilor efectuate după depunerea listei de susținători, a fost identificat formal un număr de 177.556 de semnături, din care 145. 047 erau în fapt, fotocopii. S-a constat că 145.047 de semnături, din totalul de 177.556 semnături identificate, reprezintă în fapt, fotocopii. Astfel, BEC respinge înregistrarea candidaturii domnului Bobby George Marius Păunescu la alegerile pentru președintele României din 2019”, se arată în motivarea deciziei instituției.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe campania oficială.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.