Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC a validat candidatura Vioricăi Dăncilă și a lui Theodor Paleologu la alegerile prezidențiale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru alegerile prezidențiale. Totodată, instituția a aprobat și candidatura prezidențiabilului PMP, Theodor Paleologu.

Citește și: Forțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură .

„Decizia nr. 11/D/20.09.2019 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Vasilica Viorica Dăncilă pentru alegerea președintelui României din anul 2019.

Decizia nr. 12/D/20.09.2019 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale domnului Theodor Paleologu pentru alegerea președintelui României din anul 2019”, sunt deciziile luate de BEC, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția constată că cele două candidaturi menționate mai sus sunt susținute de cel puțin 200.000 de alegători, iar neregularitățile identificate în listele de susținători, dat fiind numărul lor, nu sunt de natură să afecteze îndeplinirea condiției prevăzute de art 4 alin 2 și art 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004 referitoare la numprul minim de alegători care susțin candidatura.

Totodată, BEC precizează că și semnele electorale ale celor doi prezidențiabili îndeplinesc condițiile legii.

Theodor Paleologu și-a depus, joi, candidatura la BEC, pentru prezidențiale. Prezidențiabilul PMP a declarat că a strâns 360.000 de semnături, iar candidatura sa este „o mărturie” și aduce o „responsabilitate enormă” pentru sutele de mii de români pe care îi va reprezenta.

Tot joi și-a depus candidatura la prezidențiale și premierul Viorica Dăncilă, care a strâns aproape 1.500.000 de semnături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.