Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apare candidatul 'struțo-cămilă' la locale: BEC a decis că listele de consilieri locali și județeni pot conține independenți în cazul alianțelor

start

Biroul Electoral Central a adoptat marți, la solicitarea organizației PSD Teleorman, o hotârâre de interpretare a legii în sensul în care alianțele electorale pot propune la alegerile locale din 9 iunie independenți pe listele de consilieri locali și consilieri județeni.

BEC a stabilit, astfel, că nu este obligatoriu ca un consilier local și județean să fie membru al vreunuia dintre partidele care formează alianța.

  • „La alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 9 iunie 2024, alianțele electorale pot include pe listele de candidați la funcțiile de consilier local, de consilier general sau de consilier al Consiliului General al Mununicipiului București persoane care nu sunt membre ale formațiunilor politice care intră în alcătuirea respectivelor alianțe electorale”, se arată în decizia BEC.

Același reguli, adaugă BEC în hotărâre, se aplică și în cazul candidaților propuși de alianțele electorale pentru funcțiile de primar sau de președinte al unui consiliu județean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.