Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Becali a dat-o la întors, presat de DNA: Decizie în privinţa denunțului împotriva lui Puiu Popoviciu

becali

George Becali a anunţat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, că îşi menţine denunţul dat în anul 2006 în dosarul în care omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu a fost trimis în judecată în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa, relatează Agerpres

"Care credea că Becali la puşcărie şi-a pus pofta în cui", a spus Becali, înainte de a intra în sala de judecată.

Iniţial, în iunie 2006, George Becali a depus un denunţ la DNA, pe baza căruia a fost demarată ancheta împotriva lui Puiu Popoviciu. Becali a fost chemat apoi de două ori în instanţă, în 2014 şi 2016, însă el a retractat ce a scris în denunţ, iar DNA l-a pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă. 

La termenul de joi al procesului, George Becali l-a anunţat pe judecătorul Ion Bogdan Tudoran că menţine denunţul din 2006 şi nu mai recunoaşte cele două declaraţii date în instanţă. 

"Menţin în totalitate plângerea penală pe care am făcut-o la DNA în data de 12 iunie 2006. Tot timpul, ce am făcut în viaţa mea, am făcut cu bună credinţă. Eu minciună nu am făcut niciodată. Eu nu am făcut o evaluare ştiinţifico-tehnică. Terenul există, nu a plecat de la locul lui. Puteţi să puneţi experţi să îl evalueze. Declaraţia din octombrie 2014, când eram la puşcărie şi era Băsescu la putere, am dat-o de frică. Şi nici declaraţia din 15 februarie 2016 nu o mai menţin", a declarat Becali, în sala de judecată. 

Becali a fost asistat de avocata Sofica Dumitraşcu, fostă judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cea care l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam. La un moment dat, Becali i-a reproşat avocatei că nu ştie pe de rost un articol din Codul penal, care prevede că martorul poate reveni asupra unei declaraţii. 

Tot acum, el a cerut procurorului DNA să îi închidă dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă. 

La termenul din 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz. 

La întrebările puse de procurorul de şedinţă, George Becali nu a mai recunoscut atunci ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi "ştie ce înseamnă suferinţa". 

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. După o vizită la DNA, Becali a revenit asupra declaraţiilor date în instanţă şi a recunoscut acum denunţul făcut în 2006. 

În dosarul lui Popoviciu sunt judecaţi fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, Ioan Niculae Alecu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al municipiului Bucureşti, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucureşti, Ioan Todiraş, viceprimar al Primăriei sectorului 1 Bucureşti, Lizeta Minea, secretar Primărie sector 1 şi membru al subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei sectorului 1 Bucureşti, Gheorghe Petrulian, Ştefan Diaconescu, secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti, Petru Pitcovici, şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI şi Andrei Mihai Bejinaru. 

Potrivit DNA, în perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.