Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijingul IZOLEAZĂ o întreagă regiune din China, construind un MARE ZID DE FIER

Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat vineri la construirea unui "mare zid de fier" în regiunea autonomă uigură Xinjiang, pentru "apărarea unităţii naţionale, solidarităţii etnice şi stabilităţii sociale", relatează Xinhua şi Reuters, potrivit agerpres.

Xi Jinping, care este şi secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez şi preşedinte al Comisiei Militare Centrale, a făcut aceste remarci în cadrul unei discuţii cu deputaţi din provincia Xinjiang, în marja sesiunii anuale a Adunării Naţionale Populare.

Armata chineză, ULTRAsofisticată. Avionul invizibil este vârf de lance - FOTO

Beijingul afirmă de mai mult timp că se confruntă cu o campanie lansată de un grup denumit Mişcarea pentru Independenţa Turkestanului de Est (ETIM) în această provincie din nord-vestul Chinei, unde sute de oameni au fost ucişi în ultimii ani în atacuri şi ciocniri între etnici uiguri, majoritar musulmani, şi etnici han, majoritari în China. ETIM "reprezintă cea mai mare provocare la adresa stabilităţii sociale, dezvoltării economice şi securităţii naţionale a Chinei", a afirmat Cheng Guoping, comisar pentru combaterea terorismului şi securitate, citat de China Daily.

"Aşa cum luăm în serios viaţa, trebuie să luăm în serios unitatea etnică", a declarat vineri şeful statului în faţa delegaţiei din Xinjiang, ai cărei membri purtau îmbrăcăminte tradiţională uigură. El a subliniat că Xinjiangul reprezintă o importantă "barieră de securitate" în nord-vestul Chinei, cu o poziţie strategică specială.

SITE Intelligence Group, organism specializat în supravegherea pe internet a site-urilor islamiste, a indicat săptămâna trecută că militanţi ai grupării Stat Islamic proveniţi din minoritatea chineză uigură au ameninţat, din Irak, că ''vor vărsa râuri de sânge'' în China. Ameninţarea a fost formulată într-o înregistrare video de 28 de minute difuzată de o ramură a SI cu sediul în vestul Irakului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.