Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus a început exerciţii de pregătire de luptă pentru forţele sale armate. Ucraina acuză o mobilizare mascată

TASS
soldati belarusi Belarus

Belarus a început exerciţii programate de pregătire de luptă pentru forţele sale armate, în cadrul unui plan de antrenament al militarilor înrolaţi la ultima recrutare, notează Belta.

''Au început exerciţii programate de pregătire de luptă în rândul forţelor armate'', a anunţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Inna Gorbaceva, pe canalul Telegram al instituţiei.

Aceasta a explicat că exerciţiile ''vor avea loc în conformitate cu planul de formare militară iniţială, după ultima convocare pentru serviciul militar'', iar pregătirea va consta în antrenamente consecutive cu toate categoriile de personal militar, subunităţi, unităţi militare, formaţii, conducere militară şi organe de control.

''Obiectivele principale sunt menţinerea nivelului pregătirii de luptă şi mobilizarea la nivelul cerut, creşterea coerenţei între organele de conducere şi control militar, îmbunătăţirea abilităţilor practice ale comandanţilor şi pregătirea personalului pentru a acţiona în diverse condiţii'', a mai spus Gorbaceva.

Conducerea Statului Major din Ucraina a indicat de mai multe ori că are loc, de fapt, o ''mobilizare sub acoperire'' a forţelor armate din Belarus ''sub pretextul sesiunilor de antrenament''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.