Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus acuză Polonia de agravarea crizei în curs la frontiera între cele două ţări

The Wall Street Journal
Belarus granita migranti

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei din Republica Belarus a acuzat marţi Polonia de agravarea crizei în curs la frontiera între cele două ţări, unde au loc ciocniri între forţele poloneze şi migranţi care vor să ajungă în Uniunea Europeană (UE), informează AFP.

"Obiectivul părţii poloneze este foarte clar: ea are nevoie să agraveze şi mai mult situaţia şi să înăbuşe orice progres spre o reglementare", a afirmat Anatoli Glaz, potrivit unui comunicat publicat de ministerul său. "Vedem astăzi provocări din partea Poloniei şi un tratament inuman faţă de aceşti defavorizaţi", a continuat el.

Forţele de securitate poloneze au făcut uz, marţi, de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a respinge migranţi ce aruncau cu pietre, în încercarea de a traversa frontiera.

La o zi după o convorbire telefonică pe care a avut-o cu cancelarul federal german Angela Merkel, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a dat asigurări mai devreme marţi că vrea să evite ca această criză a migraţiei să degenereze într-o "confruntare" cu vecinii săi europeni.

Occidentul acuză Republica Belarus că a orchestrat începând din vară mişcările fluxurile de migraţie dinspre Orientul Mijlociu spre frontierele orientale ale UE, ceea ce Minskul dezminte, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit unor organizaţii de caritate, cel puţin 11 migranţi au murit din vară şi până acum de o parte şi de alta a frontierei belaruse.

În total, circa 4.000 de migranţi stau adunaţi în prezent, potrivit poliţiei de frontieră poloneze, în frig şi condiţii care devin pe zi ce trece tot mai rele, de-a lungul frontierei între Polonia şi Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.