Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia și-a ridicat bombardierele, după ce avioanele de atac ale Rusiei au intrat în spațiul NATO

Avioane de luptă F-16 belgiene desfăşurate în prezent în Lituania au interceptat marţi 'cu succes' aparate de zbor ruseşti deasupra Mării Baltice, la limita spaţiului NATO, a anunţat componenta aeriană a forţelor belgiene pe Twitter, conform RBTF.

Patru avioane de vânătoare, deservite de circa 50 de persoane, au ca misiune din 3 septembrie protejarea spaţiului aerian al ţărilor baltice, membre NATO şi UE, dar care nu dispun de avioane de luptă. Aceste avioane operează de la baza Siauliai (nordul Lituaniei) alături de F-16 daneze, în timp ce aparate Gripen cehe asigură aceeaşi misiune, în curs de desfăşurare din 2004 şi denumită 'Baltic Air Policing (BAP), de la baza Amari, în Estonia, informează agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’

Potrivit Forţelor aeriene belgiene, mai multe avioane ruse au fost interceptate marţi 'la frontiera nord-estică a NATO', între care un 'puternic' Suhoi Su-35 (Flanker, în terminologia NATO).

'Piloţii şi personalul nostru de la sol au făcut o treabă bună, apărând din nou spaţiul aerian european al NATO', se menţionează în postarea citată pe Twitter, care arată o fotografie a unui 'Su-35 flancat de un F-16'.

Citește și: Decizie fără precedent! Viorica Dăncilă trimite la Bruxelles o nouă propunere de comisar european

În septembrie, avioane de vânătoare belgiene au interceptat două bombardiere strategice ruseşti Tupolev Tu-160 (Blackjack) deasupra Mării Baltice.

NATO reproşează cu regularitate aparatelor militare ruse că nu depun un plan de zbor în prealabil şi-şi închid 'transponderul', un dispozitiv electronic care permite identificarea avionului în zbor.

Citește și: Oreste și Oana Stănciulescu ies la rampă! Reacții cu privire la înscrierea în PSD a lui Cozmin Gușă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.