Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia: Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat

Site-ul unuia dintre principalele ziare belgiene de limbă franceză, Le Soir, a fost piratat duminică seară, a anunţat directorul său general Didier Haman, adăugând că ziarul încerca să determine originea atacului, informează AFP. 

"Le Soir victima unui atac cibernetic. Niciun element concret nu permite să se facă o legătură cu TV5 şi RW (regiunea valonă). Ziarul va apărea luni", a scris Haman într-un mesaj pe Twitter. 

Acest atac al hackerilor are loc după operaţiunea de anvergură miercuri seară contra canalului francofon TV5 Monde revendicată de organizaţia Statul Islamic. Guvernul francez a confirmat joi că privilegiază pista "teroristă" în spatele acestui atac, aminteşte AFP. 

Vineri, hackeri susţinând că sunt militanţi islamişti tunisieni au revendicat de asemenea un atac cibernetic împotriva site-ului guvernului valon pentru a denunţa operaţiunile militare conduse de Statele Unite. 

"Noi încercăm să determinăm originea atacului", a declarat directorul general de la Le Soir agenţiei de presă Belga. "Am dezactivat site-urile pentru a preveni orice contaminare sau propagare a atacului". 

"Suntem supuşi în mod regulat la atacuri, care sunt oprite repede", a adăugat Didier Haman. "Dar de data aceasta, firewall-urile nu au funcţionat ca de obicei". 

Le Soir aparţine grupului Rossel, care editează mai multe ziare.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.