Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgianul Xian Emmers, transferat de Rapid de la Roda Kerkrade

News.ro
minge fotbal poarta

În ultima zi a perioadei de transferuri din România, Rapid a obţinut semnătura lui Xian Emmers, de la Roda Kerkrade, potrivit news.ro.

Jucătorul belgian va evolua în Giuleşti pentru următoarele două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

În vârstă de 23 de ani, Emmers a fost un om de bază la olandezi, pentru care a evoluat deja în patru partide ale acestui sezon.

Belgianul a luat deja pulsul Giuleştiului, fiind prezent în tribune la partida cu FCSB, din etapa a doua (2-0).

„Sunt foarte fericit şi entuziasmat să semnez cu Rapid. Am aşteptat mult timp, aşa că sunt nerăbdător să cunosc suporterii. Am auzit multe despre ei, că sunt minunaţi. Abia aştept să simt atmosfera.

Am fost prezent la meciul cu FCSB şi am fost impresionat. Eu vin din liga secundă din Olanda şi e foarte diferit, aşa că sunt foarte entuziasmat să cunosc suporterii.

Ştiu că Rapid a renăscut şi că acum îşi reclădeşte parcursul în fotbal. Este similar cu punctul în care se află cariera mea în momentul de faţă. Este o potrivire minunată”, a spus Xian pentru fcrapid.ro

Născut în Elveţia, la Lugano, Emmers a început fotbalul la Genk, iar din 2015 şi-a continuat junioratul la Inter Milano.

Alături de puternica formaţie italiană, belgianul a câştigat un campionat Primavera, o Supercupă Primavera, dar şi Viarregio Cup, una dintre cele mai prestigioase competiţii de juniori.

De asemenea, a fost titular de drept în sezonul 2017/18 de Youth League, atunci când a înscris de două ori pentru Internazionale, contra lui Manchester City şi Spartak Moscova.

Mijocaşul ofensiv a evoluat şi pentru naţionalele de juniori ale Belgiei, având prezenţe la selecţionatele U19 (7/0), U18 (2/0), U17 (8/0), U16 (7/0).

În 2016, noul jucător al Rapidului a evoluat cu Belgia la Campionatul European U17, unde a evoluat în patru meciuri, formaţia lui Emmers fiind eliminată în sferturi, după 0-1 cu Germania.

Tatăl lui Xian, Marc Emmers, este un fost mare internaţional belgian, cu 37 de meciuri şi 2 goluri pentru naţionala mare a Belgiei, între 1988 şi 1994, alături de care a participat la două Campionate Mondiale.

Acesta a câştigat o numeroase trofee cu Mechelen şi Anderlecht (patru titluri ale Belgiei, Cupa Belgiei, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei), dar şi a fost şi denumit Fotbalistul belgian al sezonului 1988/1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.