Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiile uleiului de lavandă

Cosmetice bio
Ulei de lavanda

Uleiul de lavandă are multiple beneficii. Mulțumită mirosului, acestea este folosit în aromaterapie. Lavanda mai este folosita șipentru ceaiuri, limonade, siropuri sau prajituri. In prezent, uleiul esential de lavada este utilizat frecvent in geluri, infuzii, lotiuni, sapunuri, produse pentru bebelusi si lumanarele parfumate, conform România TV.

Repelant impotriva insectelor

Mirosul uleiului esential de lavanda indeparteaza insectele precum tantarii, mustele sau moliile. Inainte sa iesi afara, aplica putin ulei esential de lavanda pe pielea expusa, astfel incat sa previi intepaturile enervante. Mai mult, daca ai fost intepat de o insecta, este bine de stiut ca uleiul esential de lavanda are proprietati antiinflamatorii care reduc iritatia si durerea asociate cu intepaturile.

Induce somnul

Uleiul esential de lavanda induce somnul si de aceea este folosit ca un tratament alternativ pentru combaterea insomniei. Mai multe studii la care au participat persoane in varsta au demonstrat ca subiectii au dormit mai bine atunci cand somniferele au fost inlocuite cu putin ulei esential pus pe pernele lor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.