Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu a salutat decizia lui Donald Trump de a autoriza sancţiuni economice împotriva oricărui responsabil al Curţii Penale Internaționale

Ynet
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat joi decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a autoriza sancţiuni economice împotriva oricărui responsabil al Curţii Penale Internaţionale (CPI) implicat în ancheta asupra activităţilor forţelor americane în Afganistan, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Această instanţă este politizată. Obsesia sa este lansarea unei vânători de vrăjitoare împotriva Israelului şi a Statelor Unite precum şi a altor democraţii care respectă drepturile omului. Dar această instanţă închide ochii atunci când este vorba de cei mai răi gropari ai drepturilor omului din lume, între care regimul terorist din Iran'', a declarat Netanyahu în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Preşedintele Donald Trump a emis joi un ordin executiv prin care instituie sancţiuni economice împotriva persoanelor implicate în investigaţia Curţii Penale Internaţionale asupra eventualelor crime de război comise de forţele americane în Afganistan, notează Reuters şi AFP.

Potrivit France Presse, este vorba despre o ripostă directă la decizia în apel luată în martie de jurisdicţia de la Haga de a autoriza deschiderea unei anchete pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în pofida opoziţiei administraţiei Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.