Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu îndeamnă lumea să sprijine politica americană față de Iran

benjamin netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat luni politica americană în privinţa Iranului, duşmanul declarat al statului evreu, şi a îndemnat comunitatea internaţională să o susţină, relatează AFP preluat de agerpres.

Benjamin Netanyahu s-a exprimat în cursul unei întâlniri la Tel Aviv cu preşedintele Paraguayului, Horacio Cartes, după ameninţarea SUA de a impune Iranului sancţiunile "cele mai puternice din istorie" dacă nu îndeplineşte condiţiile pentru un "nou acord", ca urmare a controversatei retrageri americane din înţelegerea privind programul nuclear iranian.

El a adus un omagiu "poziţiei ferme" a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, precum şi celei exprimate luni de secretarul de stat american, Mike Pompeo, subliniind că "este singura politică ce poate garanta securitatea şi pacea în regiunea noastră".

Israelul se consideră ca ţinta desemnată de Iranul dotat cu arma atomică, iar Benjamin Netanyahu a desfăşurat o viguroasă campanie împotriva acordului din 2015, până la retragerea americană din acest text.

"Politica lui Trump este corectă: îmbogăţire zero care nu este necesară şi Iranul trebuie să părăsească Siria", ţară în război din 2011 şi unde Republica Islamică sprijină militar regimul preşedintelui Bashar Al-Assad, a adăugat Benjamin Netanyahu într-un discurs.

Israelul a afirmat că a bombardat zeci de ţinte iraniene în Siria la 10 mai ca represalii, potrivit acestuia, la un prim atac direct atribuit Iranului contra forţelor israeliene din zona Înălţimilor Golan ocupate de statul evreu.

Considerat ca singura putere nucleară din Orientul Mijlociu, Israelul avertizează constant că nu va permite Iranului să se servească de Siria drept cap de pod împotriva sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.