Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, însărcinat de preşedintele Rivlin cu formarea viitorului guvern

AFP/Getty Images
Benjamin Netanyahu

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, i-a acordat lui Benjamin Netanyahu sarcina formării noului guvern, subliniind însă că nu a fost o decizie uşoară, în contextul procesului de corupţie care îl vizează pe liderul partidului Likud.

Benjamin Netanyahu va avea o sarcină dificilă în obţinerea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea unui nou guvern, potrivit mediafax.ro.

"Nu este o decizie uşoară din punct de vedere moral şi etic. Şi mă tem pentru ţară. Dar fac ceea ce trebuie să fac în calitatea de preşedinte al Israelului, în conformitate cu legile şi cu deciziile judiciare, ţinând cont de voinţa suverană a cetăţenilor", a declarat Reuven Rivlin, citat de cotidianul Times of Israel.

Benjamin Netanyahu, liderul Likud (dreapta), mizează pe susţinerea 52 de membri ai Knessetului, fiind sub pragul majorităţii, de 61 de locuri. În afară de Likud, Netanyahu este susţinut de formaţiunile Shas, Iudaismul Unit al Torei şi Sionismul Religios. Netanyahu are la dispoziţie 28 de zile pentru formarea noului Cabinet şi obţinerea majorităţii în Knesset.

"Preşedintele şi-a îndeplinit sarcina prin acordarea mandatului lui Benjamin Netanyahu, dar actuala situaţie este o ruşine pentru Israel", a reacţionat Yair Lapid, liderul formaţiunii Yesh Atid (Există un Viitor, centru). Yair Lapid are susţinerea a 45 de parlamentari din formaţiunile Yesh Atid, Albastru & Alb, Yisrael Beitenu, Partidul Muncii şi Yamina.

Partidele Noua Speranţă, Lista Arabă Unită şi Raam nu au decis încă pe cine susţin pentru postul de prim-ministru.

În cazul în care nu va putea fi instalat un nou guvern, Israelul ar putea organiza din nou alegeri parlamentare anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.