Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu numeşte un nou şef al Mossad

Mossad

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a numit luni un nou director al Mossad, agenţia israeliană pentru informaţii, operaţiuni speciale şi luptă antiteroristă în exteriorul Israelului şi teritoriilor palestiniene, notează AFP. 

Yossi Cohen, în vârstă de 54 de ani, îl va înlocui pe Tamir Pardo, al cărui mandat se încheie în ianuarie, a anunţat Benjamin Netanyahu în cursul unei declaraţii transmise în direct la televiziunea israeliană. 

Şef al Consiliului Securităţii Naţionale din 2013, Yossi Cohen este astfel unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai premierului israelian în materie de securitate. 

Prim-ministrul s-a folosit de această ocazie pentru a reaminti că misiunea esenţială a Mossad este de "a asigura securitatea Israelului împotriva ameninţărilor teroriste, ameninţării iraniene şi împotriva altor ameninţări". 

Fost pilot de vânătoare şi şef al serviciilor de informaţii ale armatei aerului, Yassi Cohen este un veteran al Mossad pentru care a lucrat timp de trei decenii, în special ca director al departamentului însărcinat cu desfăşurarea agenţilor în lume, potrivit mass-media israeliene. 

Tatăl a patru copii şi originar din Ierusalim, el a ocupat funcţia de director adjunct al agenţiei între 2011 şi 2013.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.