Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu se dă bătut: Sunt atent la pulsul publicului

expressandstar.com
benjamin netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu va renunţa la cea mai controversată parte a planului său de reformă a sistemului judiciar, care ar fi permis legislativului naţional să anuleze hotărârile Curţii Supreme, scrie joi Wall Street Journal, citat de Reuters.

Într-un interviu, Netanyahu a declarat ziarului că va revizui un alt element controversat care ar fi dat coaliţiei guvernamentale mai multă putere de a numi judecători, adăugând însă că nu este sigur cum va arăta noua versiune.

"Sunt atent la pulsul publicului", a spus Netanyahu.

Săptămâna trecută, parlamentarii israelieni au început să dezbată proiectul de lege ce ar limita competenţele Curţii Supreme, repornind o revizuire judiciară - ce a stârnit o opoziţie înverşunată - instigată de coaliţia lui Netanyahu religios-naţionalistă şi care a declanşat proteste în masă.

Modificările au stârnit de asemenea îngrijorare occidentală cu privire la sănătatea democraţiei în Israel şi au speriat investitorii. Criticii le văd ca pe o încercare de a reduce independenţa instanţelor de către Netanyahu, care este judecat pentru acuzaţii de corupţie pe care le respinge.

În interviu, prim-ministrul a respins cererile Occidentului de a se alătura eforturilor de a înarma Ucraina, spunând că el a transmis de asemenea Rusiei preocupările sale cu privire la legăturile militare în creştere ale Moscovei cu Iran.

Marţi, Netanyahu a anunţat că a fost invitat în China şi a subliniat că Statele Unite au rămas aliatul-cheie al Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.