Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu vizitează Lituania în încercarea de a reechlibra relațiile cu Uniunea Europeană

israel ue

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că va vizita Lituania pentru a reechilibra ''relaţiile nu totdeauna amicale'' dintre Israel şi Uniunea Europeană (UE), fiind prima vizită a unui şef de guvern israelian în această ţară, relatează AFP preluată de Agerpres.

''Doresc să se ajungă la un echilibru în relaţiile nu totdeauna amicale ale Uniunii Europene faţă de Israel, în scopul de a avea relaţii mai juste'', a spus Netanyahu la plecarea sa de pe Aeroportul Ben Gurion, în apropiere de Tel Aviv .

"Fac acest lucru prin contacte cu ţări ale Uniunii Europene, ţări din Europa de Est şi acum cu ţările baltice şi, bineînţeles, cu altele", a adăugat premierul, care va efectua o vizită în Lituania de joi până duminică.

Biroul premierului a anunţat miercuri că acesta va participa în special la o întâlnire la Vilnius cu lideri ai celor trei ţări baltice: prim-ministrul Lituaniei, Saulius Skvernelis, prim-ministrul Letoniei, Maris Kucinskis, şi prim-ministrul Estoniei, Jüri Ratas.

"În cursul acestui summit, cei patru lideri vor discuta despre cooperarea dintre ţările lor", a adăugat biroul său, fără a oferi detalii suplimentare.

Premierul israelian promovează de luni de zile o politică de apropiere faţă de ţările Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Polonia, Slovacia şi Republica Cehă), ale căror poziţii naţionaliste îngrijorează alte ţări ale Uniunii Europene.

Netanyahu încearcă astfel să formeze o alianţă politică cu ţările care făceau parte din blocul sovietic împotriva majorităţii statelor din Europa de Vest considerate mai puţin favorabile Israelului.

În cursul unei vizite efectuate anul trecut în Ungaria, Netanyahu a denunţat cerinţele ''absolut nebuneşti'' ale UE privind ocupaţia israeliană din Cisiordania, în timpul unei convorbiri private înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.