Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BERD şi Ascendis, companie de training şi consultanţă, au lansat IncubatorX SME, un program prin care companiile pot intra în contact cu consultanții de top

Mobiasbanca
BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Ascendis, companie de training şi consultanţă, au lansat marţi IncubatorX SME, un program prin care companiile din România şi din regiune pot intra în contact cu antreprenori şi consultanţi de top, care le vor sprijini în transformarea ideilor lor în produse şi servicii inovatoare.

Potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi AGERPRES, programul se adresează antreprenorilor din firmele cu venituri mai mici de 50 de milioane de euro din România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia.

Înscrierile se fac pe site-ul XbyAscendis, între 1- 28 februarie 2022. Peste 100 de IMM-uri sunt aşteptate să se înscrie în IncubatorX SME. În urma înscrierilor vor fi selectate până la 20 de companii care vor lucra la ideile lor alături de consultanţii în inovaţie ai Ascendis.

Pentru a putea participa la program, antreprenorii din IMM-uri trebuie să desemneze echipe din interiorul companiei care să lucreze câteva luni alături de consultanţii Ascendis şi alţi antreprenori pentru dezvoltarea unei soluţii inovatoare, cu impact direct în afacerea lor.

"Programul constă în 3 etape şi va începe oficial pe 15 martie 2022. Limba de desfăşurare a programului este engleza. În prima fază, echipele selectate vor discuta cu antreprenori de succes şi vor vizita companiile lor (virtual sau, dacă contextul epidemiologic permite, fizic). În cea de-a doua fază, echipele vor participa la ateliere de lucru facilitate şi la un hackathon, unde vor învăţa să îşi valideze ideea de afacere, să construiască un plan de afaceri viabil şi să se pregătească pentru incubare.
Cea de-a treia etapă, incubarea, va include între 5 şi 7 echipe şi se va desfăşura timp de 16 săptămâni, timp în care echipele vor continua să lucreze la ideea lor de afacere şi vor beneficia de mentorat, workshop-uri şi sprijin pentru gestionarea proiectului", se menţionează în comunicat.

Astfel, la finalul programului vor rezulta produse viabile, gata de lansare, iar accesul la faza de incubare se va baza pe selecţia juriului.

Potrivit sursei citate, participarea la primele două etape este gratuită, iar pentru a treia etapă este necesară o taxă de participare de 784 de euro. Costul redus al participării la program este posibil datorită finanţării acordate de Uniunea Europeană în cadrul programului Orizont 2020.

BERD şi Uniunea Europeană au lansat în 2019 un cadru de finanţare care sprijină investiţiile în cercetare şi inovare ale IMM-urilor din România, inclusiv prin facilitarea accesului la consultanţă.

"În ultimii 3 ani, împreună cu Uniunea Europeană, BERD a sprijinit peste 50 de proiecte de consultanţă care au ajutat companiile inovatoare din România să îşi dezvolte afacerile şi să devină mai competitive. Acum dorim să extindem acest sprijin, oferind companiilor din România şi din regiune acces la noi instrumente care stimulează inovarea", a declarat Mark Davis, director regional BERD pentru România şi Bulgaria.

La rândul său, Cornel Amariei, CEO & fondator al .lumen şi consultant Ascendis, a susţinut că IMM-urile vor fi învăţate în cadrul programului să creeze primele versiuni de produse sau servicii inovatoare.

"În ultimii ani am dovedit că inovaţia poate începe şi în România. Am învăţat multe pe parcurs şi vrem să învăţăm şi alte companii cum să transforme creativitatea nativă a regiunii în inovaţie, în produse şi servicii noi. În cadrul programului vom învăţa IMM-urile să creeze primele versiuni de produse sau servicii inovatoare", spune Cornel Amariei.

Înfiinţată în urmă cu 25 ani, compania are în prezent linii de business în training, coaching, consultanţă, team building, microlearning, certificări HR şi LSS, wellbeing şi marketing digital. Ascendis are o echipă de 80 de persoane (consultanţi, traineri, colaboratori şi personal de suport).

BERD este o bancă multilaterală care susţine dezvoltarea sectorului privat şi iniţiativa antreprenorială în 38 de economii de pe trei continente. Banca este deţinută de 71 de ţări, precum şi de UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile sale în economii competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, rezistente şi integrate.

BERD este unul dintre principalii investitori în România. Până în prezent, Banca a investit 9,5 miliarde de euro în economia ţării prin 485 de proiecte. În plus, aproape 1.000 de IMM-uri româneşti şi-au dezvoltat afacerile cu ajutorul proiectelor de consultanţă susţinute de BERD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.