Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul aşteaptă de la Londra aplicarea completă a acordului Brexit

CCIR
Brexit

Germania aşteaptă de la Regatul Unit aplicarea completă a acordului de Brexit, pe care Londra intenţionează să-l modifice, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a guvernului german, citat de AFP.

"Acordul de ieşire reprezintă o bază semnată şi ratificată de cele două părţi din punctul de vedere al guvernului" german, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe, Maria Adebahr. "Vom continua să avem încredere în guvernul german pentru o aplicare completă a acordului de ieşire", a adăugat eam precizând că guvernul Angelei Merkel "aşteaptă".

Germania asigură pentru o perioadă de şase luni preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Guvernul britanic vrea să revină asupra anumitor angajamente asumate în cadrul Brexit-ului, cu încălcarea asumată a dreptului internaţional, ceea ce îngreunează şi mai mult negocierile deja dificile cu Uniunea Europeană privind viitoarea lor relaţie, comentează France Presse.

În ceea ce priveşte în special aranjamentele vamale în Irlanda de Nord, aceste modificări sunt destinate facilitării schimburilor comerciale în interiorul Regatului Unit după încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit care se va încheia la sfârşitul lui decembrie.

Însă prin faptul că este în contradicţie cu un document cu statut de tratat internaţional, acest text "încalcă dreptul internaţional într-un mod foarte exact şi limitat", potrivit aprecierii ministrului pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis.

Proiectul legii britanice "ar încălca dreptul internaţional şi ar submina încrederea între cei doi parteneri", a avertizat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.