Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul se ține de cuvânt - cele mai puternice arme grele din inventarul Bundeswehr au ajuns în Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării exultă

obuziere autopropulsate

Obuziere autopropulsate germane au ajuns în Ucraina, în prima livrare de arme grele promisă de Berlin, a declarat ministrul ucrainean al apărării, citat de Reuters.

Ucraina a solicitat Occidentului să trimită artilerie, deoarece țara a rămas fără muniție pentru arsenalul său existent din epoca sovietică, depășit de cel al Rusiei.

"Avem reaprovizionare!...Panzerhaubitze 2000 germane cu echipaje ucrainene instruite s-au alăturat familiei artileriei ucrainene", a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pe rețelele de socializare.

Panzerhaubitze 2000 este una dintre cele mai puternice arme de artilerie din inventarul Bundeswehr și poate lovi ținte la o distanță de 40 km.

Germania s-a angajat în luna mai să furnizeze Kievului șapte obuziere autopropulsate, care se adaugă la cele cinci astfel de sisteme de artilerie promise de Olanda.

Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, a postat o listă cu alte arme promise de Germania, inclusiv 30 de tancuri Gepard și trei lansatoare multiple de rachete MARS II, precum și 500 de rachete Stinger lansate din umăr.

Kievul a declarat anterior că are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri și 1.000 de drone, printre alte arme grele, pentru a respinge trupele rusești, care au invadat țara pe 24 februarie și au ocupat aproximativ 20% din teritoriul său.

Printre alte țări care au furnizat Ucrainei obuziere autopropulsate și tractate se numără Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Norvegia și Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.