Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bicicliştii şi pasionaţii de jogging vor putea circula fără mască la Paris

Agerpres
pas alergare

Bicicliştii şi pasionaţii de jogging vor avea permisiunea să circule fără mască la Paris, unde purtarea acesteia a devenit de vineri obligatorie pentru pietoni, a anunţat prefectura de poliţie, potrivit AFP.

"Purtarea măştii nu va fi cerută" pentru persoanele care "exercită o activitate fizică, mai exact dacă aleargă sau merg cu bicicleta", a precizat într-un comunicat prefectura de poliţie, răspunzând unei solicitări a Primăriei Parisului, care a vrut o derogare în acest sens, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Sindicaliștii din Poliție îi desființează pe șefii care au bătut palma cu interlopii: E greu să justifici acum, după ce 3 săptămâni te-ai ascuns

Purtarea măştii a devenit obligatorie de vineri dimineaţă în capitala franceză şi în periferiile apropiate, în încercarea de a limita răspândirea virusului, care circulă activ în zonă.

Franţa a atins joi cel mai mare număr de contaminări de după luna mai, cu 6.000 de noi cazuri în 24 de ore.

Iniţial, măsura anunţată joi seara urma să îi vizeze pe biciclişti şi pe utilizatorii de trotinete - care nu mai sunt menţionaţi în derogarea acordată de prefectură.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

"Este o veste excelentă. Suntem extrem de bucuroşi că prefectura ne-a auzit, în acelaşi fel în care a clarificat faptul că nu este interzis să fumezi şi nu este interzis să mănânci în spaţiul public", a reacţionat la BFMTV Emmanuel Grégoire, prim-adjunctul primarului socialist al Parisului, Anne Hidalgo.

Anterior, el a spus că este "contraproductiv" ca bicicliştii să poarte mască.

"Le spunem oamenilor: 'Folosiţi bicicleta pentru a decongestiona transportul în comun", dar în paralel le cerem să poarte o mască, lucru care este extrem de inconfortabil", a argumentat el.

Nerespectarea obligaţiei de a purta mască este pasibilă de o amendă de 135 de euro. Până acum, obligaţia de a o purta era limitată la transportul în comun şi la unele cartiere foarte frecventate sau turistice din Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.