Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Este fără precedent, ilegal și antiamerican`: înainte de alegeri, Biden avertizează împotriva riscului de `haos în America`

TechCrunch
alegeri sua

Confruntat cu candidații care se declară gata să refuze rezultatele alegerilor de la jumătatea mandatului, președintele american este îngrijorat de democrația din Statele Unite.

"Este fără precedent, ilegal și antiamerican": cu șase zile înainte de alegerile intermediare, președintele american Joe Biden i-a avertizat, miercuri, pe candidații care sunt gata să refuze rezultatele votului, asigurând că acest lucru "deschide calea către haos".

"Nu mai putem considera democrația ca fiind ceva de la sine înţeles", a avertizat liderul democrat, pe un ton grav.

Președintele Biden vorbea în imediata apropiere a Capitoliului, sediul Congresului american pe care susținătorii lui Donald Trump, convinși de victoria sa la alegerile din 2020, îl atacaseră într-un haos fără precedent, pe 6 ianuarie 2021, relatează La Libre Belgique preluat de Rador.

"Aș vrea să pot spune că atacul asupra democrației noastre s-a încheiat în această zi. Dar nu pot", a spus Joe Biden, enumerând numărul de candidați dispuși să rețină rezultatele votului electoral din 8 noiembrie, primul scrutin organizat la nivel național de la acest atac.

"Sunt candidați care se prezintă la toate nivelurile administrației americane (...) care refuză să se angajeze să accepte rezultatele alegerilor la care sunt candidați", a alertat locatarul de la Casa Albă.

Fostul președinte Donald Trump, care nu și-a recunoscut niciodată înfrângerea la alegerile prezidențiale din 2020, pare să se pregătească și el să conteste rezultatul alegerilor "midterms", dacă acesta ar fi defavorabil republicanilor.

"Acest lucru deschide calea către haos în America", a insistat Joe Biden, cerând, de asemenea, țării să se opună "violenței politice și intimidării alegătorilor".

Persoanele care propagă aceste teorii sunt "hotărâte, și reușesc să se facă auzite", a avertizat președintele, care încearcă cumva să concentreze dezbaterea în jurul protejării democrației, atunci când republicanii îl atacă cu privire la bilanţul său economic.

Acuzându-l pe președintele democrat de o gestionare "crudă" a inflației, republicanii arată din ce în ce mai multă încredere în șansele lor de a-l priva de majoritățile sale în Congres.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, opoziţia republicană are şanse foarte mari să preia Camera. Soarta Senatului rămâne mai incertă.

Joe Biden încearcă să schimbe cursul. Americanii "încă suferă" de inflație, a recunoscut el, miercuri, într-un discurs la Casa Albă despre locurile de muncă din industrie, după ce a urmărit demonstrații ale lucrătorilor în construcții și sudorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.