Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden declară război gazului metan și a criticat gazda, președintele Al Sisi, pentru drepturile omului în Egipt

breitbart.com
joe biden

În discursul său la COP 27 de la Sharm el-Sheikh, în Egipt, președintele american a anunțat noi măsuri pentru a accelera acțiunea globală împotriva schimbărilor climatice și pentru a reduce emisiile de metan în Statele Unite: "Reducerea metanului cu cel puțin 30% până în 2030 ar putea fi cea mai bună posibilitate a noastră de a atinge obiectivul de 1,5° C", a declarat Biden relatează Euronews citat de Rador.

"Ne-am întors la Acordul de la Paris", a spus președintele american, printre aplauze. "Îmi cer scuze dacă ne-am retras din Acord", a adăugat, fără a aminti de decizia lui Trump, susținătorul retragerii unilaterale a SUA din Acord.

"Investim peste 20 de miliarde de dolari în reducerea metanului la nivel național și pentru a face lucruri concrete, cum ar fi închiderea puțurilor care au scurgeri de metan.

Pentru a reduce emisiile, vrem să îmbunătățim echipamentele industriale din sectoarele petrolului și gazelor. Toate aceste măsuri vor reduce emisiile de metan din SUA cu 87%, față de nivelurile din 2005, până în 2030", a declarat Biden.

Pe marginea Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, a avut loc o întâlnire bilaterală între Biden și Abdel Fattah al-Sisi.

Președintele egiptean a finformat că a lansat o nouă "strategie" pentru drepturile omului în Egipt, înființând o comisie care examinează cererile de grațiere ale persoanelor încarcerate din motive politice, cum este cazul, de exemplu, al activistului Alaa Abdel-Fattah, aflat de anul trecut în închisoare, iar de șapte luni în greva foamei.

Cei doi lideri au discutat despre cooperarea economică, despre siguranța alimentară, despre problema israelo-palestiniană, despre drepturile omului și despre securitatea hidrică egipteană, a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției de la Cairo.

La Sharm el-Sheikh sunt prezenți și președintele Camerei Americane, Nancy Pelosi, dar și secretarul de Stat, Antony Blinken.

După intervenția la COP 27 și cele câteva ore petrecute în Egipt, președintele Biden va merge în Cambodgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.