Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden mută decisiv: SUA relaxează sancţiunile impuse Venezuelei în sectoarele, petrolier, al gazelor naturale şi aurului

linii Joe Biden

Statele Unite anunţă suspendarea unor sancţiuni în sectorul petrolier şi gazelor naturale impuse Guvernului venezuelean, după ce autorităţile şi opoziţia au semnat un acord în vederea organizării unor alegeri prezidenţiale în 2024, relatează AFP.

”Potrivit politicii americane a sancţiunilor, în urma acestor evoluţii democratice, Deartamentul Trezoreriei a autorizat tranzacţii în sectoarele gazelor naturale şi petrolului venezuelene şi în sectorul aurului”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, subsecretarul american al Trezoreriei însărcinat cu informaţiile clasificate financiare şi terorismul Brian Nelson.Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a salutat ridicarea temporară a unora dintre sancţiunile americane în sectorul gazului şi petrolului, după acordul semnat între autorităţile de la Caracas şi opoziţie în vederea organizării de alegeri prezidenţiale în 2024, transmite AFP.

'Să întoarcem pagina, să reconstruim o relaţie de respect, de cooperare (...) aceste este mesajul meu către puterea şi guvernul Statelor Unite', a declarat miercuri Maduro, cu ocazia unei reuniuni la palatul prezidenţial cu reprezentanţi la negocieri.

Maduro a salutat de asemenea acordul semnat marţi între guvernul său şi opoziţie, în urma negocierilor desfăşurate în Barbados sub auspiciile Norvegiei, pentru organizarea de alegeri prezidenţiale în a doua jumătate a anului 2024.

'În conformitate cu politica americană a sancţiunilor, ca răspuns la aceste evoluţii democratice, Departamentul Trezoreriei a autorizat tranzacţii referitoare la sectorul gazului şi petrolului venezuelean, precum şi la cel al aurului', a anunţat într-un comunicat subsecretarul de stat Brian Nelson.

Washington a declarat totuşi că se aşteaptă ca 'toţi' candidaţii să se poată prezenta la scrutin, în caz contrar Statele Unite putând să revină asupra deciziei luate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.