Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden nu participă la COP28 în Dubai, anunţă un oficial american

YouTube
joe biden

Preşedintele american Joe Biden nu va participa la Conferinţa ONU de luptă împotriva modificărilor climatice (COP28) la Dubai, a anunţat un oficial american, un eveniment care are loc începând de joi şi până la 12 decembrie în Emiratele Arabe Unite (EAU), la care urmează să ia parte un număr-record 70.000 de participanţi, inclusiv Papa Francisc, potrivit preşedinţiei EAU, relatează AFP, potrivit news.ro.

Nici agenda lui Joe Biden şi nici cea a vicepreşedintei Kamala Harris, publicate de Casa Albă, nu includ COP28 de la Dubai în această săptămână.

În programul lui Joe Biden se află o vizită în Colorado, în vederea promovării investiţiilor americane în energia eoliană, o întâlnire cu preşedintele Angolei şi iluminarea bradului naţional de Crăciun.

Un oficial american a confirmat că ăpreşedintele Statelor Unite nu prevede să asiste la COP28 săptămâna aceasta sau în cea de a doua secvenţă, către sfârşitul negocierilor.

Potrivit aceleiaşi surse, care a cerut protecţia anonimatului, Washingtonul se gândeşte la posibilitatea să trimită la Dubai un oficial de rang înalt.

Emisarul american în lupta împotriva modificărilor climatice John Kerry, un fost secretar de Stat şi senator, urmează să negociezei din partea Statelor Unite.

Oficialul citat nu precizează motivul deciziei lui Joe Biden, care îşi concentrează atenţia, începând de luna trecută, asupra războiului dintre Israel şi Hamas.

Preşedintele american încearcă să-şi promoveze proiectele pe plan intern, cu mai puţin de un an înaintea alegerilor prezidenţiale.

Nu era o uzanţă ca preşedintele american să asiste la fiecare conferinţă ONU de luptă împotriva modificărilor climatice înaintea instalării lui Joe Biden la Casa Albă.

Preşedintele democrat a asistat la COP26 la Glasgow, în 2021 - unde a asistat revenirea Statelor Unite în lupta împotriva încălzirii globale, după retragerea Americii din Acordul de la Paris de către predecesorul său Donald Trump -, şi la COP27, organizată anul trecut la Sharm el-Sheikh, în Egipt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.