Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden a ieșit să spună lumii că stă bine cu memoria și imediat a comis o gafă antologică/ VIDEO

Newsweek
Joe Biden

Joe Biden i-a confundat pe președinții Egiptului și, respectiv, al Mexiului, chiar în conferința de presă în care a dat asigurări că memoria sa este bună. Biden s-a referit la președintele egiptean Abdel Fatah El-Sisi ca fiind „președintele Mexicului”.

„Cred că, după cum știți inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să deschidă granița pentru ca materialele umanitare să intre (în Gaza n.r)). Am vorbit cu el. L-am convins să o deschidă”, a declarat Biden.

El a făcut această afirmație într-o conferință de presă în care a încercat să combată raportul unui procuror special care l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă "cu memorie slabă".

"Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie", a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau.

"Cum naiba îndrăzneşte?", a spus el.

Biden face gafă după gafă

Președintele american, Joe Biden, a mai avut un moment de confuzie la un eveniment recent de campanie, când a confundat-o pe fosta cancelară a Germaniei, Angela Merkel, cu fostul cancelar german Helmut Kohl (decedat în 2017).

Este a doua gafă similară făcută de Biden în această săptămână după ce cu câteva zile în urmă președintele SUA l-a confundat pe Emmanuel Macron cu fostul președinte francez Francois Mitterand.

Confuzia lui Biden a dat naștere la un nou val de ironii

„Deci Sisi este președintele Mexicului”, a glumit editorialistul New York Post John Podhertz, potrivit Digi 24.

„A făcut ca președintele Mexicului să deschidă poarta pentru refugiații din Gaza? Doamne Dumnezeu. Cine a considerat că aceasta este o idee bună ar trebui concediat”, a scris Marc Lotter, ofițerul de comunicare al Institutului de Politică al Americii.

Reprezentantul Carolina de Nord Dan Bishop a declarat la rândul său: „Dacă acest discurs a fost menit să liniștească preocupările alegătorilor cu privire la vârsta și starea sa mentală, a eșuat lamentabil. A fost greu de urmărit.”

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.