Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden și-a pierdut cumpătul într-o convorbire cu Zelenski, atunci când liderul ucrainean a cerut mai mult ajutor (presa americană)

biden zelenski

O convorbire telefonică între Volodimir Zelenski și Joe Biden s-a desfășurat diferit față de cele anterioare, potrivit a patru persoane familiarizate cu convorbirea, relatează publicația americană NBC News.

Biden abia terminase de a-i spune lui Zelenskyy că tocmai dăduse undă verde la încă un miliard de dolari în asistență militară americană pentru Ucraina, când Zelenskyy ar fi început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie și pe care nu îl primea, spune sursa citată.

„Biden și-a pierdut cumpătul”, au declarat persoanele care cunosc convorbirea pentru jurnaliștii americani. „Poporul american a fost destul de generos, iar administrația sa și armata americană lucrau din greu pentru a ajuta Ucraina”, a spus el, ridicându-și vocea, iar Zelenski „ar putea arăta mai multă recunoștință”.

Oficiali ai administrației au declarat că relația dintre Biden și Zelenski nu a făcut decât să se îmbunătățească de la convorbirea telefonică din iunie, după care Zelenski a făcut o declarație în care a lăudat SUA pentru asistența generoasă.

Dar ciocnirea reflectă conștientizarea timpurie a lui Biden că atât sprijinul Congresului, cât și al publicului pentru trimiterea de miliarde de dolari în Ucraina ar putea începe să se estompeze. Acest moment a sosit chiar în clipa în care președintele se pregătește să ceară Congresului să aprobe chiar și mai mulți bani pentru Ucraina.

O sursă familiarizată cu conversația a declarat că Biden a fost direct cu Zelenski în ceea ce privește tratarea problemelor pe canalele militare adecvate, dar că schimbul de replici nu a fost aprins sau furios.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate american a refuzat să comenteze acest articol.

Un purtător de cuvânt al lui Zelenski nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.