Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț tragic: O furtună a făcut prăpăd în Filipine - Cel puţin 126 de persoane şi-au pierdut viaţa

Captura video AFP
Taifun Filipine Yutu

Cel puţin 126 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunii care a lovit centrul arhipelagului Filipine după Crăciun, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de autorităţi, care precizează că majoritatea deceselor au fost provocate de alunecările de teren. 

Furtuna a afectat insulele din estul şi centrul arhipelagului pe 29 decembrie, provocând inundaţii masive şi alunecări de teren. Un bilanţ anterior indica 68 de morţi, notează AFP, conform agerpres.ro

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în regiunea muntoasă Bicol, situată la sud-est de capitala Manila, au declarat responsabili din cadrul serviciilor de gestionare a dezastrelor naturale.

Microbuz cu nouă persoane la bord, accident violent în județul Argeș - Șapte victime

Deşi zona se confruntă în mod constant cu taifunuri, este posibil ca locuitorii să nu fi realizat amploarea furtunii care se apropia, deoarece autorităţile nu emiseseră alertă cu privire la cicloanele tropicale. De asemenea, mulţi locuitori au fost probabil reticenţi să îşi părăsească casele în timpul sărbătorilor. 

"În doar două zile, furtuna Usman a adus echivalentul a peste o lună de precipitaţii în regiunea Bicol", a indicat pentru AFP Edgar Posadas, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de gestionare a dezastrelor, precizând că 26 de persoane sunt date dispărute. 

De asemenea, peste 152.000 de persoane au fost strămutate ca urmare a acestei furtuni şi cel puţin 75 rănite. 

Circa 20 de taifunuri sau furtuni lovesc Filipine în fiecare an, soldându-se cu sute de victime. Taifunul Haiyan, care a lovit arhipelagul în noiembrie 2013, rămâne cel mai devastator din istoria acestei ţări, lăsând în urma sa peste 7.350 morţi şi dispăruţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.