Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul 2012-2016: 220 de aleși cu dosare penale

parlament

Legislatura 2012-2016 se dovedeşte a fi cea mai neagră perioadă pentru aleşii neamului. Fie că este vorba despre primari de comune, oraşe, municipii sau chiar de edilii care au decis destinele Bucureştiului, fie că este vorba despre preşedinţii de judeţene sau de parlamentari, ultimele mandate ale acestora au stat sub spectrul dosarelor penale, al cătuşelor şi al unui viitor în spatele gratiilor.

Jurnalul Naţional” a trecut în revistă toţi aleşii care au avut, într-un fel sau altul, de-a face cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după luna ianuarie a anului 2013, când, prin votul covârşitor al electoratului din România, guvernarea PDL a fost înlăturată de la Putere atât la nivel local, cât şi la nivel central. Ofensiva DNA împotriva aleşilor prin scrutin liber a făcut, până astăzi, nu mai puţin de 220 de „victime”.

131 de primari, viceprimari sau consilieri locali, 25 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene şi nu mai puţin de 63 de senatori şi deputaţi, din tot spectrul politic, s-au ales cu dosare penale, mulţi dintre ei fiind reţinuţi, arestaţi sau cercetaţi sub control judiciar. Unii dintre aceştia au demisionat din funcţiile alese, alţii au fost suspendaţi, deşi împotriva lor nu s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti definitive care să stabilească faptul că sunt vinovaţi de acuzaţiile care le-au fost aduse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.