Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul morților a crescut la 570 și la 70.000 cazurile de epidemie de holeră în Yemen

yemen

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cifrat vineri la 70.000 numărul cazurilor de holeră în Yemen și la 570 numărul celor decedați de această epidemie, care a început să se extindă la sfârșitul lunii aprilie și care afectează 19 dintre cele 23 de provincii ale acestei țări aflate în război civil, relatează EFE.

Yemen se confruntă, pe de altă parte, cu o lipsă acută de medicamente și de ajutoare de primă necesitate. În fața acestei situații "OMS încearcă să sporească ajutorul pentru a combate epidemia, cu 150.000 de fluide intravenoase, 30 de noi centre pentru tratamentul cazurilor de diaree și 67 tone de echipamente medicale", a declarat de la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

OMS și-a exprimat îngrijorarea deoarece este de părere că cele 70.000 de cazuri de holeră raportate nu reprezintă totalitatea. Operațiunile OMS în Yemen se confruntă, ca și în alte cazuri de urgență umanitară, de o insuficiență a fondurilor. Dintre cele 321 de milioane dolari, țările donatoare au finanțat doar 13 % din fonduri.

Acest neajuns se adaugă lipsei de personal pentru ajutorarea unor zone din cauza războiului civil și a pagubelor suferite de infrastructură, conform Agerpres. OMS estimează că rata de mortalitate a acestei epidemii este de aproximativ 0,8 %, iar în anumite zone cu acces dificil din Yemen rata este mult mai mare putând ajunge la până 2,5 %, subliniază EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.