Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul persoanelor care au decedat în urma celor patru zile de manifestații antiguvernamentale din Irak a ajuns la 46 de morți

http://www.nydailynews.com
Irak steaguri SUA arse

Bilanțul persoanelor care au decedat în urma celor patru zile de manifestații antiguvernamentale din Irak a ajuns la 46 de morți, după ce mișcarea de protest s-a accelerat în ulimele 24 de ore, conform site-ului agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

Numărul de victime, în urma protestelor din capitala Bagdad și din încă alte trei orașe din sudul Irakului, a ajuns vineri la 46 de morți și încă alte sute de persoane rănite, în urma violențelor.

Guvernul de la Bagdad a activat joi dimineață starea de urgență în capitala irakiană și în orașele sudice Nassiriya, Amara și Hilla, ca urmare a începerii schimburilor de focuri între protestatari și forțele de ordine.

În pofida ocupării de către forțele de ordine a spațiilor publice din orașele aflate sub starea de asediu, mișcările de protest au continuat și s-au accentuat, cauzând dublarea numărului de persoane care au murit.

Cel mai puternic cleric local, Marele Ayatollah Ali al-Sistani, a făcut apel la evitarea violenței și a cerut autorităților guvernamentale să răspundă solicitărilor făcute de protestatari. „Autoritățile guvenamentale și politice nu au răspuns cererilor populației de a combate corupția și nu au realizat nimic în acest sens”; „Parlamentul deține toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă”, a declarat Sistani printr-un comunicat public.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Prim-ministrul irakian, Adel Abdul Mahdi, a transmis, în cadrul unei declarații televizate din timpul nopții, că înțelege starea de nemulțumire publică, dar că „nu există o soluție magică” pentru problemele interne cu care se confruntă statul Irak.

Protestele împotriva împotriva corupției, calității slabe a serviciilor publice și a ratei ridicate a șomajului au început marți în Bagdad și în încă trei orașe din sudul țării. Manifestanții solicită, „căderea regimului” și aprind focuri în jurul clădirilor administrației centrale și ale sediilor partidelor politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.