Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul protestelor din Paris: 139 de persoane aduse în faţa justiţiei şi 111 arestări prelungite în urma violenţelor din capitala Franței

Agerpres
paris gaze lacrimogene tun apa

În total 139 de suspecţi majori au fost prezentaţi în faţa justiţiei, iar măsura arestului preventiv a 111 dintre ei a fost prelungită, a anunţat Parchetul Parisului luni, la două zile după violenţele din capitală în marja protestelor ”vestelor galbene”, relatează AFP, potrivit News.ro.

Violenţele din weekend au condus la 363 de plasări în arest preventiv - inclusiv a 32 de minori -, potrivit unui nou bilanţ al parchetului.

Zeci de suspecţi urmează să fie judecaţi începând de luni, la Paris, în cadrul unor audieri în care compar ”imediat”, al căror număr a fost dublat, pentru a face faţă unui ”aflux considerabil”, a precizat duminică procurorul Republicii Rémy Heitz, dând asigurări că Parchetul Parisului ”nu a mai avut vreodată de gestionat un număr atât de important de arestări preventive”.

Numărul exact al înfăţişărilor imediate uma să fie cunoscut ulterior, în contextul în care cinci audieri, în loc de trei, ca de obicei, au fost programate luni după-amiaza, dintre care trei destinate judecării acestor suspecţi.

Reţinuţii urmează să răspundă unor acuzaţii de ”acte de violenţă contra unei persoane depozitare a autorităţii publice”, ”degradări ale unor bunuri destinate utilităţii publice”, ”regrupări în vederea comiterii de violenţe” sau ”port de arme”, calificări pasibile de pedepse cuprinse între trei şi şapte ani de închisoare, potrivit procurorului.

Între aceste arestări preventive, 81 de proceduri vizând persoane majore au fost clasate, a anunţat parchetul.

În total, 412 persoane au fost reţinute sâmbătă - când pe Arcul de Triumf s-au înscris mesaje şi a fost vandalizat, au fost smulse grilaje la Grădina Tuileries, au fost incendiate vehicule şi au fost jefuite magazine - a precizat duminică prefectul poliţiei Michel Delpuech, evocând ”violenţe de o gravitate fără precedent”.

Astfel au fost înregistrate ”249 de incendii” de către pompieri, vizând ”112 vehicule, 130 de piese de mobilier urban” şi ”şase clădiri”, iar în forţele de ordine ”s-a aruncat cu ciocane”, ”bile de oţel” sau ”piroane groase”, a enumerat Delpuech.

Investigaţii urmează să continue în vederea identificării eventualilor autori ai unor fapte violente comise la Arcul de Triumf şi furtului unei puşti de asalt dintr-un vehicul aparţinând forţelor de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.