Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț al Poliției Române din ultimele două săptămâni! Câte percheziții au fost făcute pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

perchezitii

Peste 130 de percheziţii au fost efectuate, pe parcursul ultimelor două săptămâni, de către Poliţia Română şi DIICOT pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, fiind indisponilizate zeci de kilograme de droguri, bani, echipamente IT, arme şi articole pirotehnice.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române publicat duminică, în perioada 2 - 12 decembrie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Pentru probarea activităţii infracţionale a 132 de persoane, poliţiştii şi procurorii au organizat 42 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 132 de percheziţii domiciliare. În urma investigaţiilor derulate, 40 de persoane au fost reţinute sau arestate şi 17 plasate sub control judiciar.

Citește și: VIDEO Teodorovici sare cu întrebări pe Guvernul PNL: 'De ce s-au făcut plățile către frații Micula? Scandalul a fost făcut în mod artifical'

"În urma acţiunilor au fost confiscate 27 de harduri, 18 laptopuri, 7 unităţi centrale, 17 tablete, 2 imprimante, 162 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 224 de medii de stocare, 65 de carduri bancare, 5 arme, 30 de cartuşe şi peste 130 de articole pirotehnice. Din categoria drogurilor, au fost confiscate 1.052 de comprimate de ecstasy, 120 de grame de amfetamină, 11 doze şi 2 grame de heroină, 840 de grame de haşiş, 70 de grame de cocaină, alte 400 de grame de ketamină, 7.880 de grame de canabis, 800 de grame de muguri de canabis, 20 de grame de masă vegetală, 70 de grame de substanţe psihoactive, 2 plicuri cu substanţe psihoactive, 10 grame de ciuperci halucinogene, un bong, 9 cântare electronice şi 15 grindere. De asemenea, au fost indisponibilizaţi 85.695 de lei, 2.340 de lei falşi, 3.790 de euro şi 6.320 de euro falşi", se arată în comunicatul IGPR.

Aceeaşi sursă precizează că în activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.