Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ DEZASTRUOS al taifunului Kammuri în Filipine- Lista pagubelor şi victimelor

taifun, nesat

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna aceasta în Filipine în timpul trecerii taifunului Kammuri, potrivit unui nou bilanţ anunţat joi de autorităţile din arhipelag şi citat de AFP, citată de AGERPRES.

Violenta furtună tropicală, care a măturat nordul ţării de luni seara până miercuri, a distrus numeroase case şi a dus la prăbuşirea a numeroşi copaci. De asemenea, în mod excepţional, intemperiile au dus la închiderea timp de 12 ore a aeroportului internaţional din capitala Manila.

Miercuri, autorităţile raportaseră patru decese, dintre care unul survenit în urma înecului şi trei în urma căderilor de moloz.

Guvernul filipinez nu a detaliat însă circumstanţele celorlalte nouă decese anunţate joi.

"S-ar putea ca bilanţul să crească din nou, dar sperăm că nu va fi cazul", a declarat pentru AFP Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Sutele de mii de locuitori din zonele care riscau să fie afectate de intemperii au fost evacuaţi înainte de sosirea taifunului Kammuri, ceea ce a ajutat la salvarea a numeroase vieţi omeneşti, potrivit autorităţilor.

Furtuna a deteriorat însă 135 de şcoli şi a distrus circa 1.200 de case.

Arhipelagul este lovit în medie de 20 de furtuni şi taifunuri în fiecare an, care lasă în urma lor sute morţi şi contribuie la sărăcia comunităţilor expuse intemperiilor. Cel mai devastator taifun înregistrat în această ţară, Haiyan, s-a soldat cu peste 7.300 de morţi şi dispăruţi în 2013.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte urma să călătorească joi în regiunea Bicol din sud-estul insulei Luzon, cea mai mare din ţară şi prima lovită de taifun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.