Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț înfiorător de la IGSU: Prăpăd în Capitală și 177 de localități! Sute de mașini blocate, copaci căzuți și case fără lumină

Sursa FOTO: IGSU
IGSU

Aproximativ 190.000 de consumatori din 11 judeţe nu beneficiau, luni dimineaţă, de alimentare cu energie electrică, în urma avariilor produse pe reţelele de alimentare din cauza viscolului, vântului puternic şi ninsorilor abundente.

Bilanţul făcut public de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că în ultimele 24 de ore Capitala şi 177 de localităţi din 22 de judeţe au fost afectate de intemperii, sute de maşini rămânând blocate în zăpadă şi sute de arbori fiind puşi la pământ, unii dintre ei provocând pagube materiale.

„În ultimele 24 de ore, viscolul, ninsorile abundente şi vântul puternic au produs efecte în 177 de localităţi din 22 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Pompierii împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci şi 3 stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, 12 imobile şi 58 de autovehicule au fost avariate. De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor abundente, colegii noştri au intervenit pentru evacuarea apei din 13 curţi şi 1 subsol”; precizează IGSU.

Judeţele afectate de intemperii sunt Alba, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui

Pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate de vremea rea, au fost emise 9 mesaje prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor meteorologice la nivelul a 12 judeţe, respectiv Argeş, Brăila, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea.

Luni dimineaţă se înregistrau avarii pe reţeaua de alimentare cu energie electrică în 279 localităţi din 11 judeţe - Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea şi Vrancea - fiind afectaţi, în total, aproximativ 190.000 de consumatori finali. Echipe specializate ale distribuitorilor de energie electrică intervin pentru remedierea situaţiilor semnalate.

Echipaje de deszăpezire acţionează constant cu utilaje şi material antiderapant în judeţele Bacău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vaslui, unde unele tronsoane rutiere sunt în continuare blocate, luni dimineaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.