Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț tragic pe litoral la sfârșit de sezon: 20 de persoane și-au pierdut viața în mare

Facebook
litoral mamaia

Aproape 2.500 de persoane au fost asistate medical de echipajele IGSU aflate în sezonul estival pe litoral. 20 de persoane s-au înecat în mare, Dunăre sau lacurile din zonă.

Potrivit IGSU, din 30 iunie până în 5 septembrie, peste 250 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral.

În cele două luni 2.471 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical, din care 728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanțele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor și alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere.

Cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din stațiunea Costinești – 474, urmată de Eforie Nord – 452, Vama Veche – 371, Saturn – 343, Mamaia – 321, Năvodari - 292, Techirghiol – 189 persoane asistate medical și Corbu – 27.

Salvatorii care au încadrat șenilatele existente pe litoral au desfășurat 86 misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești.

De asemenea, angajații IGSU au salvat din mediul acvatic 11 persoane, în timp 20 de persoane și-au pierdut viața în mare, Dunăre sau pe lacurile din zonă.

Totodată, pompierii din cele 11 puncte temporare de stingere au acționat pentru lichidarea a 167 incendii.

De luni, pe litoral rămân operaționale, până la data de 31 octombrie, două puncte de salvare acvatică – Mangalia și Portul Tomis, precum și un punct temporar de stingere – la Ciocârlia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.