Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria devine tot mai negru: 4.372 de morți

BBC
cutremur turcia

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 3.700 de morţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, de Administraţia de la Ankara şi de Naţiunile Unite. În Turcia, Autoritatea pentru Situaţii de Urgenţă şi Dezastre (AFAD) a comunicat luni seară că bilanţul actual este de 2.316 morţi şi peste 13.000 răniţi, potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

În Siria, cifrele furnizate de Administraţia de la Damasc şi de echipele Naţiunilor Unite care acţionează în zonele din nord-vestul ţării aflate sub control insurgent indică în acest moment cel puţin 1.444 de morţi şi 3.500 de răniţi. Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri.

UPDATE 05:18

Bilanţul morţilor a crescut la 4.372 de persoane în urma cutremurului care a zguduit Turcia şi Siria - oficial turc
Cel puţin 4.372 de morţi au fost confirmaţi după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă, transmite CNN, care îl citează pe Yunus Sezer, şeful serviciilor pentru dezastre din Turcia.
Bilanţul Turciei a crescut la 2.921 de persoane începând de marţi dimineaţă, potrivit lui Yunus Sezer, şeful serviciilor pentru dezastre din Turcia.
În total, au fost raportaţi 15.834 de răniţi, a declarat Sezer într-o conferinţă de presă la Ankara. Sezer a declarat că va oferi o actualizare mai cuprinzătoare la ora locală 6 a.m. (10 p.m. ET).
În Siria, 1.451 de morţi şi 3.531 de răniţi au fost raportate de oficiali.

 

UDAPTE 04:45

Cel puţin 3.830 de morţi au fost confirmaţi după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă, transmite CNN.

Bilanţul total al victimelor din Turcia a crescut la 2.379 de morţi, a declarat vicepreşedintele turc Fuat Oktay. În Siria, 711 decese au fost raportate în zonele controlate de guvern, potrivit agenţiei de presă de stat SANA. Apărarea civilă siriană, cunoscută sub numele de "Căştile albe", a raportat 740 de morţi în zonele controlate de opoziţie. Numărul total de răniţi a urcat la 3.531 în Siria şi la 14.483 în Turcia, scrie news.ro

Cutremurul s-a simțit inclusiv în Cipru și Liban

Epicentrul seismelor de suprafaţă a fost în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. Un cutremur de 7,8 grade a avut loc luni dimineaţă în zona Pazarcik (Kahramanmaras). Un alt cutremur, de 7,6 grade, s-a produs la prânz în zona Elistan. Cutremurele, urmate de zeci de replici, au fost simţite foarte puternic în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis.

În Siria, cutremurele au afectat puternic provincia Alep, în special localităţile Jandaris şi Atareb. În afară de Turcia şi Siria, cutremurele au fost resimţite în Cipru şi Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.