Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul cutremurului şi tsunami-ului produse în insula indoneziană Sulawesi a ajuns la 844 de morţi

tsunami

Bilanţul cutremurului şi tsunami-ului produse vineri în insula indoneziană Sulawesi a ajuns la 844 de morţi, a anunţat luni Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, citată de DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nugroho, relatările potrivit cărora bilanţul ar fi ajuns la 1.203 de morţi nu sunt oficiale şi se bazează pe o estimare. "Cifrele pe care le avem sunt valabile pentru victimele care au fost identificate", a precizat acesta. 

Cel puţin 90 de persoane sunt date dispărute, iar 48.000 au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a adăugat oficialul citat. 

Zeci de persoane au rămas prinse sub dărâmături după ce un mall şi mai multe hoteluri s-au prăbuşit în Palu, o aglomerare de 350.000 de locuitori situată pe coasta de vest a insulei Sulawesi, la 1.500 kilometri nord-est de Jakarta, şi alte câteva sute ar fi îngropate sub alunecările de teren care au înghiţit satele din zonă.

Citește și: Şeful diplomaţiei britanice, ţinta criticilor după ce a comparat UE cu Uniunea Sovietică

Autorităţile şi organizaţiile non-guvernamentale şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la situaţia regiunii Donggala, la nord de Palu, cu o populaţie de 300.000 de persoane, aflată în apropierea epicentrului cutremurului. 

Cu o magnitudine de 7,5, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), cutremurul care s-a produs vineri în Sulawesi, cu puţin înainte de ora 11:00 GMT, a fost mai puternic în comparaţie cu seria de cutremure care au lovit Indonezia în august şi care au lăsat în urmă peste 500 de morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi pe insula Lombok, în vecinătatea micii insule turistice Bali. 

Indonezia, un arhipelag alcătuit din 17.000 de insule, s-a format la convergenţa a trei mari plăci tectonice (indo-pacifică, australiană şi eurasiatică) şi se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune marcată de o puternică activitate seismică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.