Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul inundaţiilor devastatoare din Grecia a urcat la 14 morţi

inundatii grecia

Bilanţul inundaţiilor devastatoare care au lovit regiunea Tesalia, din centrul Greciei, a crescut duminică, ajungând la 14 morţi, au anunţat pompierii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cadavrul unui bărbat de 65 de ani şi cel al mamei sale în vârstă de 88 de ani au fost găsite în apropierea oraşului Karditsa, unde operaţiunile de salvare continuă fără încetare.

Un bilanţ anterior anunţa 12 decese.

"În total 4.250 de persoane au fost salvate şi duse în siguranţă, între marţi, 5 septembrie, ora 07:00 (04:00 GMT), şi duminică, 10 septembrie, ora 07:00", au declarat pompierii eleni într-un comunicat.

Potrivit Departamentului de protecţie civilă, cinci persoane sunt în continuare date dispărute.

În oraşul portuar Volos, alimentarea cu apă rămâne o problemă, staţiile de pompare şi o mare parte a reţelei de alimentare cu apă fiind distruse în timpul furtunii.

"Apa nu este potabilă", a reamintit Ministerul Grec al Sănătăţii, referindu-se la cazuri de gastroenterită.

Întreaga regiune Pelion este încă afectată de întreruperile de electricitate şi apă, în timp ce drumurile principale au fost avariate de ploile torenţiale.

Pompierii rămân mobilizaţi şi în Larissa unde râul Pinios a ieşit din matcă şi apa a crescut periculos la marginea oraşului.

Considerată un fenomen "extrem prin prisma cantităţilor de ploi căzute într-un interval de 24 de ore", furtuna Daniel a lovit luni şi marţi prefectura Magnesia, în special capitala sa, oraşul portuar Volos, şi satele de pe Muntele Pelion, înainte să devasteze miercuri localităţi din jurul oraşelor Karditsa şi Trikala.

Intemperiile s-au produs la scurt timp după incendiile de vegetaţie devastatoare care au avut loc în această vară în Grecia şi care au făcut cel puţin 26 de victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.