Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul inundaţiilor din Afganistan a ajuns la 60 de morţi şi 180 de persoane dispărute

china, inundatii

Aproximativ 60 de persoane au murit în urma unor inundaţii-fulger, în noaptea de miercuri spre joi, în provincia Nuristan, în nord-estul Afganistanului, unde aproximativ alte 180 de persoane erau date în continuare dispărute, potrivit unui nou bilanţ, comunicat vineri AFP.

Un bilanţ anterior anunţa 40 de morţi şi 150 de persoane date dispărute, potrivit news.ro.

”Aproximativ 60 de corpuri au fost descoperite - femei, copii şi bărbaţi - în urma inindaţiilor-fulger din districtul Kamdesh, la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Kabul, cauzate de ploi torenţiale, a declarat vineri AFP Hafiz Abdul Qayum, guvernatorul provinciei Nuristan.

”Aproximativ 180 de persoane au fost, de asemenea, date dispărute. Nu ştim dacă sunt în viaţă sau moarte”, a anunţat el, precizând că majoritatea locuinţelor din satele din zona afectată, în care accesul este dificil, au fost distruse.

Catastrofe de acest fel nu sunt rare în Afganistan şi se soldează cu zeci de victime anual, mai ales în regiuni rurale sărace, unde casele sunt adesea fragile şi construite în zone cu risc.

Această catastrofă are loc în care Guvernul se confruntă cu dificultăţi în înfruntarea unei ofensive în toate direcţiile a talibanilor, care au cucerit vaste zone rurale în ultimele trei luni.

Afganistanul, al cărui sistem de sănătate rămâne extrem de precar, în pofida susţinerii unor donatori străini, se confruntă, de asemenea, cu un al treilea val al epidemiei covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.