Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul inundaţiilor din Italia a urcat la 14 morţi

stirileprotv.ro
inundatii italia

Bilanţul inundaţiilor din Italia a urcat la 14 morţi.

Bilanţul confirmat al deceselor în urma inundaţiilor catastrofale din nordul Italiei a urcat la 14 după ce vineri a fost găsit cadavrul unui bărbat vârstnic în oraşul Faenza, transmite DPA care citează agenţiile ANSA şi Adnkronos.

Massimo Isola, primarul din Faenza, a vorbit vineri, la televiziunea italiană, despre un "dezastru epocal".

Cel mai înalt nivel de alertă rămâne în vigoare, vineri, în regiunea Emilia-Romagna unde sunt în curs de desfăşurare operaţiuni extinse de evacuare, informează Agerpres.

Autorităţile evacuau în primul rând locuitori din anumite zone din Ravenna, unde situaţia s-a deteriorat din nou.

Ploaia a continuat să cadă, iar râurile au ieşit din matcă. Însă, vicepreşedintele regiunii, Irene Priolo, a declarat pentru televiziunea italiană că aceste precipitaţii nu sunt "comparabile" cu proporţiile istorice ale ploilor de la începutul săptămânii.

În imaginile difuzate la televizor se putea vedea apa curgând pe o autostradă care duce în centrul oraşului Ravenna.

Până în prezent, peste 20.000 de persoane au fost evacuate doar din Ravenna, conform media locale.

Priolo a precizat că se teme că ploaia continuă ar putea provoca în continuare alunecări de teren.

În Sarsina din apropiere, peste 300 de persoane au rămas izolate, a declarat pentru ANSA primarul Enrico Cangini. Dintre cele patru drumuri cheie care îi leagă pe locuitori de regiunile învecinate, doar unul mai era accesibil pentru vehiculele de urgenţă. Cisterne cu apă potabilă au putut ajunge astfel în provincie. "Unii oameni au fost evacuaţi cu elicopterul", a spus Cangini.

Canalul Emiliano Romagnolo, un canal artificial care trece prin această regiune, s-a revărsat pe alocuri. Persoanelor care locuiesc în apropiere li s-a recomandat să se mute la etajele superioare în timp ce echipele de intervenţie au utilizat excavatoare în încercarea de a susţine barajele.

În timp ce zonele din jurul Imola, Forli, Cesena şi Ravenna au fost puternic afectate de inundaţii, zonele de interes turistic de pe coasta Mării Adriatice, precum Rimini, au rămas relativ neatinse. "Singura ştire pozitivă, dacă se poate vorbi despre ceva pozitiv în tragedia asta, este că hotelurile şi fâşiile de coastă au fost mai puţin afectate comparativ cu zonele din interior", a declarat ministrul Turismului, Daniela Santanche.

Inundaţiile din Emilia-Romagna au provocat pagube importante care se ridică la miliarde de euro, cu terenuri agricole distruse acoperite de ape, a declarat joi guvernatorul regional.

Potrivit unei estimări preliminare a asociaţiei fermierilor italieni Confagricoltura, inundaţiile din regiunea Emilia-Romagna este posibil să fi provocat pagube de 1,5 miliarde de euro culturilor agricole.

Guvernul italian a alocat deja 30 de milioane de euro pentru a face faţă impactului imediat al situaţiei de urgenţă. Noi ajutoare sunt aşteptate la o reuniune a cabinetului programată pentru ziua de marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.