Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul inundaţiilor din Pakistan a depăşit 150 de morţi

thenews.com.pk
Pakistan Karachi inundat

Autorităţile pakistaneze au anunţat marţi că ploile musonice vor continua în această săptămână, în condiţiile în care bilanţul inundaţiilor precedente a depăşit 150 de morţi, informează DPA.

În total, 157 de persoane au murit în incidente legate de ploi, potrivit Agerpres.

Regiuni ale celui mai populat oraş, Karachi, cu o populaţie de circa 20 de milioane de locuitori, sunt pentru a doua zi afectate de inundaţii, obligând locuitorii să rămână în case, în timp ce echipele de salvare încearcă să ajungă la persoanele rămase blocate în locuinţe.

Cel puţin 44 de femei şi 47 de copii se numără printre persoanele decedate în urma inundaţiilor declanşate de ploile abundente care au afectat ţara începând cu luna iunie, a anunţat Institutul Naţional de Gestionare a Dezastrelor din capitala Islamabad.

O nouă repriză de ploi abundente ar urma să lovească regiunea sudică Sindh, cea mai afectată de intemperii, începând de joi, a precizat meteorologul-şef Sardar Sarfraz, adăugând că aceste precipitaţii ar putea înrăutăţi situaţia, existând riscul ca mai multe oraşe să fie inundate.

Cele mai recente inundaţii au afectat Pakistanul şi părţi din India vecină, pe fondul unor îngrijorări tot mai mari cu privire la impactul schimbărilor climatice într-una dintre cele mai populate regiuni din lume.

Ministrul pakistanez pentru climă a declarat săptămâna trecută că ţara se confruntă cu o ameninţare existenţială din cauza încălzirii globale, sub forma valurilor de căldură, a topirii rapide a gheţarilor, a ploilor imprevizibile şi a inundaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.