Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul 'masacrului de la Shakahola' depăşeşte 300 de morţi

The Guardian
Kenya cadavre

Bilanţul "masacrului de la Shakahola" depăşeşte 300 de morţi.

Bilanţul "masacrului de la Shakahola", după numele unei păduri din Kenya unde trăia o sectă evanghelică ce credea că postul negru le va aduce credincioşilor o întâlnire cu Iisus după sfârşitul lumii, se ridică în prezent la 303 morţi, după descoperirea a încă 19 cadavre, a anunţat un responsabil regional, citat de AFP.

Pastorul autoproclamat al acestei secte, Paul Nthenge Mackenzie, se află în închisoare de la 14 aprilie şi va fi judecat pentru "terorism" în acest caz care a zguduit această ţară foarte religioasă din Africa de Est, conform Agerpres.

La două luni după descoperirea primelor victime pe 13 aprilie, căutările de gropi comune sunt încă în curs pe suprafaţa de aproape 15 hectare a zonei forestiere situate nu departe de oraşul de coastă Malindi.

"Numărul de morţi a crescut acum la 303 după exhumarea a 19 cadavre", a declarat marţi prefectul regiunii de coastă, Rhoda Onyancha.

Poliţia estimează că majoritatea trupurilor exhumate până în prezent sunt ale adepţilor Bisericii internaţionale a Bunei Vestiri, înfiinţată de Paul Nthenge Mackenzie, care propovăduia postul până la moarte pentru a-l întâlni pe Iisus.

Autopsiile au ajuns la concluzia că majoritatea victimelor au murit de foame, cel mai probabil după ce i-au urmat învăţăturile.

Anumite victime, între care copii, au fost totuşi strangulate, bătute sau sufocate, potrivit acestor autopsii.

Cel puţin 35 de persoane suspectate de implicare au fost arestate, potrivit poliţiei.

Masacrul a provocat un val de emoţie în Kenya şi a adus autorităţile sub focul criticilor pentru că nu au încercat să împiedice acţiunile pastorului Mackenzie, arestat totuşi în mai multe rânduri pentru predicile extreme şi care avansare public date pentru venirea sfârşitului lumii, moment declanşator al postului sinucigaş.

De asemenea, cazul a redeschis dezbaterea privind reglementarea cultelor în această ţară majoritar creştină care numără nu mai puţin de 4.000 de "biserici", potrivit datelor oficiale.

Preşedintele William Ruto a creat un grup de lucru însărcinat cu "examinarea cadrului legal care reglementează existenţa organizaţiile religioase".

Ministrul de interne din Kenya a anunţat săptămâna trecută că pădurea Shakahola va fi transformată într-un "loc al memoriei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.